ПІДТРИМАЙ!!!

/Files/photogallery/image.jpg

Малюків з синдромом Дауна називають «сонячними» дітьми, тому що вони протягом всього життя відрізняються добротою та ніжністю. Вони постійно посміхаються, у них не буває заздрості, агресії та злоби. Але у них чимало проблем зі здоров’ям.

Даунізм – одне з розповсюджених генетичних порушень: у 21-й парі хромосом знаходиться три хромосоми, замість двох. У результаті замість 46 хромосом в кожній клітині знаходиться 47. Причина цього остаточно не встановлена. В 90 % випадків дитина формує зайву хромосому від матері, в 10 % від батька.

Своєю назвою синдром зобов’язаний англійському лікарю Джону Дауну, який вперше описав його в 1866 році. Зв’язок між синдромом і зміною кількості хромосом бул виявлений тільки в 1959 році французьким генетиком Жеромом Леженом.

Кожен рік в Україні народжується 300-400 дітей з синдромом Дауна

Частота народження дітей з синдромом Дауна становить приблизно 1 на 700 новонароджених. Кожен рік в Україні народжується 300-400 дітей з синдромом Дауна. Співвідношення дівчаток та хлопчиків з таким порушенням генетики практично однакове. Дана трисомія розповсюджена по всім етнічним групам.

Учені вважають, що синдром Дауна найзагадковіше відхилення від норми. Поява дітлахів з синдромом Дауна ніяк не пов’язана зі станом батьків, ні зі спадковістю, ні з алкогольною та іншою залежністю. «Даунята» народжувались і сто, і тисячу років тому, коли екологія була іншою. Існує, правда, деяка залежність від віку: чим старша мати, тим більша вірогідність народження «сонячної» дитини. Проте, чому це відбувається, ніхто не знає.

Додаткова хромосома спричиняє чимало проблем у розвитку і стану здоров’я

Дітям з синдромом Дауна не потрібні ліки та дороге медичне обладнання для того, щоб прискорити розвиток дітей, необхідні лише заняття з педагогами. Вчені давно підтвердили, що діти з синдромом Дауна дійсно можуть навчатися. Заняття з ними за спеціальними методиками, які враховують особливості їх розвитку і сприйняття, зазвичай, приводять до непоганих результатів. Сьогодні в Європі та США діти з синдромом Дауна навчаються в початкових загальноосвітніх школах разом зі своїми однолітками.

Людей з синдромом Дауна залучають до спілкування з тяжкохворими і людьми, які замкнулися у своєму горі

Людей з синдромом Дауна називають альтернативно-обдарованими та залучають до спілкування з тяжкохворими, і людьми, які замкнулися у своєму горі. Це стало можливим тому, що «сонячні» люди від природи наділені рідкісним даром – непідробною добротою, нездатністю відповідати злом на зло, екстрасенсорною інтуіцією, своєрідним почуттям гумору.

Часто вони виконують не дуже складну роботу, що не вимагає високої кваліфікації (продавці, швеї та ін.). Вважається, що у людей з синдромом Дауна добре виходить працювати з рослинами і тваринами. Люди з таким синдромом часто відрізняються хорошим музичним слухом, артистизмом і здатністю до копіювання.

Треба розуміти, що в народженні дитини з синдромом Дауна батьки не винні. Це тільки випадковість, помилка в геномі, що приводить в наш світ сонячних, незвичайних дітей – добрих, наївних, дуже довірливих, завжди відкритих та усміхнених. У силу своїх особливостей такі люди до кінця життя залишаються невинними дітьми, які потребують допомоги, любові та розуміння.
Кiлькiсть переглядiв: 48

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.